Le Dernier Ami

De9/03/2016 Salle de l’Œil vert

Eric Durnez / Thierry Lefèvre et Delphine Veggiotti

Alle leeftijden, vanaf 14 jaar

 

Thierry Lefèvre vertelt ons het verhaal van een solitaire zwerver die de rotsachtige paden van een bergenland, vergeten dorpen en stromen doorkruist. Hij geen rekening van tijd houdt; daarbij is hij vrij te stoppen waar hij wil, tijd aan zijn onverwachte vreemde vriend Sam tijd te wijden. Die ontmoeting beroert hem, zijn leven, zijn waarnemingen en zijn kennis. Die sierraad, winnaar van de Prix de la Ville de Huy en de Coup de coeur de la presse 2014, is een lofdicht voor nagedachtenis, voor tijd die verhoudingen verandert, voor de plaatsen die ons zetelen. Die is ook een voorstelling die door begaafde handwerkers gemaakt is onder wie de gemiste Eric Durnez, de regisseurs Thierry Lefèvre en Delphine Veggiotti.

 

EEN MOMENT MET ERIC – Ter ere van Éric Durnez (voorstellingen, lezingen, ontmoetingen)

Éric Durnez, een dichter en een toneelschrijver die het publik niet goed genoeg kent, is in juni 2014 gestorven. Hij wan 55. Als hij op zoek naar nieuwe stijlen en nieuwe genres was, heeft hij een gediversifieerd, poëtisch en gevoelig werk gebouwd, waarvan een grote deel voor tieners is bestemd. Hij was enkele keer beloond en hij presenteert een laatste toneelstuk, Le Dernier ami, dat door zijn vriend Thierry Lefèvre heel gevoelig wordt vertolkt.

Gedetaillerde programma van de toekomstige lezingen en ontmoetingen:

In samenwerking met het Centre culturel de Liège – Les Chiroux, Une Compagnie, les Editions Lansman/Emile et compagnie, le Rideau de Bruxelles. Met steun van Centre des Écritures Dramatique Wallonie-Bruxelles.

 

 

Tekst Eric Durnez

Regie Thierry Lefèvre et Delphine Veggiotti

Licht Laurence Drevard

Algemene regie Aude Dierkens et Laurence Drevard

Met Thierry Lefèvre

Productie Une Compagnie

 

In samenwerking met het Centre culturel de Liège – Les Chiroux

chiroux