LEZING ARIK LEVY

De26/05/2016 Salle de la Grande Main

Gevolgd door een dialoog met architect Pierre Hebbelinck
Vitra conferentie

Het decor voor een dansproductie, een kristallen karaf, het onderdeel van een airconditioner. Ontwerper Arik Levy ontwikkelde zich in 25- jarige carrière als een creatieve duizendpoot. Van kantoormeubilair en gebruiksobjecten tot interieurs en sculpturen. Er zijn maar weinig ontwerpers die zich op verschillende vlakken zo thuis voelen als de 53-jarige designer.

Hoe hij te werk gaat. Naar welke discipline zijn voorkeur gaat. En hoe hij zijn stempel drukt op verschillende opdrachten. Dat legt Arik Levy graag uit tijdens zijn lezing in Luik, op donderdag 26 mei. Arik Levy (°1963, Tel Aviv) woont en werkt in Parijs. Hij studeerde Industrial Design aan het Art Center College of Design, La Tour in Zwitserland. Na enkele omzwervingen vestigde hij zich in Parijs, waar de activiteiten van zijn studio gaan van het ontwerpen van sculpturen en installaties tot het ontwikkelen van industrieel design en gebruiksvoorwerpen. De lijst met opdrachtgevers is dan ook lang en gevarieerd : buitenmeubilair voor EMU, zetels voor Ligne Roset en Molteni, kristalwerk voor Baccarat en Gaia & Gino, verlichting voor Lasvit en Forestier, kantoormeubilair voor Vitra, decors voor het Grand Theater van Genève en het BatSheva Dance Center in Israël. Zijn sculpturen worden wereldwijd getoond, zo ook voor het Atomium in Brussel, en passeerden zelfs de revue in het vijfde seizoen van de Amerikaanse hit serie American Horror Story, met Lady Gaga in de hoofdrol.

Levy werkt sinds 2000 samen met het Zwitserse meubelbedrijf VITRA, voor wie hij een serie voor kantoorinrichting ontwierp en verschillende projecten superviseerde. De Toolbox (2010) is een praktisch opbergmiddel. Hij biedt plaats aan gereedschappen en accessoires en gemakkelijk worden opgeborgen. Zijn WorKit (2008) is dan weer een logisch en veelzijdig kantoorsysteem met subtiele en sobere uitstraling Met het kubusvormige verbindingselement PIN en een paar extra onderdelen, kan WorKit op ieder moment aan nieuwe behoeften worden aangepast. Met behulp van standaardonderdelen kunnen de meest uiteenlopende configuraties worden samengesteld en op individuele wensen worden afgestemd.

Conferentie in het Frans