RegioThéâtre o RegioDanse

Grensoverschrijdende initiatieven

 

Al tientallen jaren bevordert de stichting Euregio Maas-Rijn de grensoverschrijdende samenwerking tussen Luik, Maastricht, Hasselt, Aken en Eupen. Het Théâtre de Liège, het Theater aan het Vrijthof in Maastricht, het Cultuurcentrum in Hasselt, de Kulturbetrieb der Stadt Aachen en de Chudoscnik Sunergia in Eupen bouwen aan een culturele eurozone met een authentieke identiteit en willen de mobiliteit van het publiek en de artistieke productie uitbreiden. Daarom hebben ze gezamenlijk de schouders gezet onder een artistiek project dat voordien werd gesteund door het grensoverschrijdend programma Interreg VI.

 

De samenwerking, die RegioThéâtre o RegioDanse wordt genoemd, stelt een theater- en dansseizoen voor, dat door onze partners onderling werd uitgewerkt. Meer informatie hierover in onze brochure! Het programma wordt vervolledigd met de organisatie van het Euregionale festival Pays de danses, de gezamenlijke creatie van toneelstukken en uitwisselingen gelinkt aan de regionale cultuurfestivals.

 

RegioTheater o RegioDans wil op deze manier duurzame banden smeden tussen vijf emblematische locaties en via een vernieuwend artistiek aanbod de taalkundige, culturele en geografische grenzen tussen het publiek van de verschillende regio’s afbouwen.