Nadia

Interpretatie Eva Zingaro-Meyer en Loriane Klupsch
Tekst Daniel Van Klaveren
Geregisseerd door Isabelle Gyselinx
Assistent-directeur Léonard Berthet-Rivière
Videomaker Mike Latona General
Manager Dylan Schmit
Coproductie van Théâtre de Liège en DC & J CREATION
Met de steun van het Centre for Performing Arts, Tax Shelter van de federale overheid van België en Inver Tax Shelter

 

Een op school gepresenteerd programma om extremisme en radicalisering te voorkomen

Nadia is een project onder leiding van de European Theatre Conventie (ETC) in samenwerking met de Fondazione Teatro Due Parma (Italië), de Toneelmakerij Amsterdam (Nederland), Det Norske Teatret Oslo (Noorwegen), het Staatstheater Braunschweig (Duitsland) en Theater van Luik (België).

Dit project is ontstaan ​​uit de kwesties die door de opkomst van extremisme in alle regio’s van de wereld, met name door de radicalisering die het genereert. In eerste instantie, de tekst van de Nederlandse auteur Daniel Van Klaveren door Toneelmakerij Amsterdam voorgesteld elke partnerinstelling heeft ingestemd om te produceren en te distribueren op scholen (voortgezet). “Nadia” vertelt het verhaal van twee meisjes, twee meisjes, twee goede vrienden ontmoetten elkaar totdat een van hen, door te zoeken op het internet naar antwoorden over zijn identiteit, ontmoet een jonge luitenant Daech. Verleid door haar egalitaire discours, door de droom van een betere wereld die opnieuw moet worden uitgevonden en gebouwd, schakelt ze over. Haar beste vriendin, Anna, woont haar langzame transformatie bij. Voor België, op initiatief van het Theater van Luik, de show is geregisseerd door Isabelle Gyselinx en gepresenteerd, onder andere klassen van Maria Theresa Institute en het Athenaeum Maurice Destenay in Luik, scholen de provincie, de Athénée Paul Brusson de Montegnée, … Andere scholen in België zouden de show gedurende het seizoen moeten organiseren.

 

Isabelle Gyselinx

Na een opleiding aan het INSAS in Brussel (1983-1987), het biedt verschillende assistentschappen staging, waaronder Jean-Claude Drouot te TNB en Isabelle Pousseur in het Atelier Sainte Anne en het Plaza Theater. In 1990 regisseerde ze diverse opgevoerd in Theaterplein, “Broll” (1991) Francis Sikivie, The Old jaloerse in de show “The aangename reis” (1996), “John en Joe” van Agota Kristof (2003). Het biedt ook ensceneringen voor Mezza Luna, “Nuitnottenacht” (1995), “Clash” (1998) en de Zététique theater, “Narcisse en mij en mij en me” (1993-1994) en Theater Pocket, “Urban Tales” (2001). In 1997 creëerde ze het gezelschap Paf le chien en de gelijknamige show in Théâtre Océan Nord. Het beeldt “Gaspard” door Peter Handke (2002) in Theater Square, “The Instruction” van Peter Weiss (2005) in Theater Square (Rwandese distributie, tour de Bouffes du Nord, bij de Young Vic Theater Londen, Rwanda, Japan, Verenigde Staten). Het veronderstelt ook educatieve activiteiten in België (drama docent aan ESACT / Conservatorium van Luik) en in het buitenland (Moskou, Rwanda, de Democratische Republiek Congo).