Burning – Je ne mourus pas et pourtant nulle vie ne demeura

De8/02/2020 Latitude 50 / Marchin

Julien Fournier {Brussels}

Coprésentation Latitude 50

Burning uitgevoerd door acrobaat Julien Fournier, belicht de uitwassen van de hedendaagse werkomgeving met zijn steeds absurdere eisen en het fenomeen van de burn-out. De voice off van auteur Laurence Vielle rijgt woorden aan elkaar, die verhalen van een langzame verbranding van binnen: kortademigheid, opgejaagde ritmes, verplichte trainingen, repetitieve taken en de druk van bovenaf. Het lichaam beweegt zich op het ritme van de tekst, de acrobatische bewegingen versmelten met de videobeelden. Grafieken, procenten en getuigenissen geven een beeld van het werk, het rendement, het kapitaal en de ziekelijke overconsumptie, waar de mens handelswaar is geworden en waar de essentie op drift is geraakt. Te midden van een slim bewegend scenografisch apparaat zit Julien Fournier gevangen in de ruimte van de voorstelling en illustreert hij op schitterende wijze het lijden, dat wordt veroorzaakt door een maatschappelijke ziekte. Door middel van een overweldigende choreografie met circustechnieken houdt Julien Fournier hier een vlammend betoog!

Prijs van de Kritiek 2017-2018, Beste Auteur : Laurence Vielle

 

Bus Liège » Marchin 19:00

Un spectacle de et par Julien Fournier
Texte en voix off écrit et interprété par Laurence Vielle
Création vidéo Yannick Jacquet
Création sonore Raphaël Dodemont
Création lumière Arié Van Egmond
Conception maquettes et scénographie Julien Fournier
Construction scénographie Atelier Rododb
Régie lumière et vidéo Emma Laroche
Régie son Raphaël Dodemont / Antoine Delagoutte / Brice Agnès
Production L’Habeas Corpus Compagnie
Accompagnement à la diffusion MoDul, structure pour artistes
Avec l’aide de la Fédération Wallonie-Bruxelles / Service des arts du cirque
Avec le soutien de l’Espace Périphérique (Mairie de Paris – Parc de la Villette), de la compagnie FERIA MUSICA, du Centre culturel du Brabant wallon, de la Roseraie, du Théâtre des Doms, du Service public francophone bruxellois et de la Promotion de Bruxelles à la Fédération Wallonie-Bruxelles
Accueil en résidence La Roseraie, l’Espace Catastrophe – centre international de création des Arts du Cirque, le Centre culturel du Brabant wallon, Latitude 50 – Pôle des Arts du Cirque et de la Rue, La Vénerie – Centre culturel de Watermael-Boitsfort, Columban – Espace de Cultures, l’Espace Périphérique (Mairie de Paris – Parc de la Villette).

Praktisch

55min
  • 20:30 samedi 08 février
Latitude 50 / Marchin
  • Tarif plein 15 €
  • 65 ans et + Professeurs Fédération W-B Groupe 10 pers. min. 15 €
  • - 30 ans Demandeurs d’emploi Professionnels du spectacle 9 €
  • Abonnement à partir de 3 spectacles 15 €
Boeken