Over het Theater

Het Théâtre de Liège, gelegen in het hartje van de Vurige Stede, bekleedt een centrale plaats op het platform van de artistieke creativiteit.

De nummer één onder de Waalse schouwburgen is centraal gelegen in de Euregio en overschrijdt de grenzen dankzij een samenwerking met prestigieuze internationale theaterinstellingen als het Festival van Avignon, het Théâtre National de la Colline en Théâtre National de Chaillot in Parijs, de Schaubühne in Berlijn, de Biënnale van Venetië, het Nationaal Theater van Korea …

Creativiteit werkt begeesterend. Creativiteit in dienst van een onderneming kan haar aantrekkingskracht extra benadrukken. Het Théâtre de Liège wil zijn imago koppelen aan dat van dynamische en vernuftige economische partners om bij te dragen aan de ontwikkeling van de regio.

Het hoofdzakelijk uit hout, beton en glas opgetrokken Théâtre de Liège beslaat een totale oppervlakte van 7.800 m², waarin neoclassicisme en modern design hand in hand gaan. Zuilen, lijstwerk en verguldsel zijn er gecombineerd met Vitrameubilair van de hand van de beroemde Franse ontwerper Jean Prouvé, en creëren een verfijnde, warme sfeer.

Wist je dit al?

In oktober 2013 heeft het Théâtre de Liège, het voormalige Théâtre de la Place, zich in het indrukwekkende gebouw van de Société Libre d’Émulation gevestigd, een symbool van het Luikse erfgoed dat door de architecten Pierre Hebbelinck en Pierre De Wit werd gerenoveerd.