Tentoonstelling Capharnaüm

Van15/03 tot23/04/2016 Salle des pieds Légers

Het MADmusée wordt door het Théâtre de Liège uitgenodigd

Het MADmusée ligt in het midden het de Parc d’Avroy in Luik en werd door de vereniging Créahm (Créativité et handicap mental) vzw opgericht. Het stelt een unieke collectie voor, die deel van het veld van de “Art brut” uitmaakt. De tentoonstellingslocatie van het MADmusée is aan het transformeren. Dat geeft het museum de gelegenheid tentoonstellingen buiten zijn lokalen te organiseren en zijn specifieke werk naar andere locaties en andere publiekstype te openen. Het theater en het museum hebben uit een wederzijdse nieuwsgierigheid ontmoet: ze hebben dezelfde kunstige werkwijze die zich in de werkelijkheid wil verankeren en ze willen beide hun werk met alle publiekstypen delen.

Kunstenaars die de ruimte overstromen, die hun omgeving creëren om zich af te zonderen, gerust te stellen, te ontsluiten, uit te drukken. Kunstenaars die in drie dimensies in een perpetueel ontwikkelende zone werken. Kunstenaars die de limieten van de fysieke grenzen overschrijden.

Die ruimte-eenheden, die soms georganiseerd of gedestructureerd, soms stijf en machtig en soms beverig en breekbaar zijn, weerspiegelen eigenaardige universums.

Hendrik Heffinck (B) krijgt terug, pikt op, verenigt, verzamelt.

Pascal Tassini (B) snijdt, steelt, knoopt en verenigt

Selbermann (D) stapelt op, kleurt, bewaart.

Nnena Kalu (UK) verft, plakt, bedekt.

Die vier kunstenaars, die in Belgische, Duitse en Britse workshops hebben gewerkt, hebben nooit samen aan een tentoonstelling deelgenomen. Die tentoonstelling geeft hun de gelegenheid een gelijke ruimte in de Salle des Pieds Léger in bezit te nemen en een installatie na een week daar te ontwerpen

 

Vernissage op dinsdag 15.03 om 18u00

Toegangbaar tijdens de openingsuren van het bespreekbureau

Van dinsdag tot zaterdag, van 12u tot 18u + op zondag

 

De pedagogische dienst stelt meerdere bezoekkeuzen voor individuelen, scholen, verenigingen, enz. voor…Activiteiten kunnen ook in scholen worden georganiseerd!

Aarzel niet met ons contact op te nemen: anne-sophie@madmusee.be

MADmusée : info@madmusee.be –www.madmusee.be – 04 222 32 95

Praktisch

Salle des pieds Légers Open de kaart Verberg de kaart
Laden van de kaart...
  • Plein tarif 31 €
  • 65ans+/Carte prof/Groupe10+ 26 €
  • -30ans/Pro/Dem.d'emploi 13 €
  • Groupe scolaire 8 €
  • -15ans 7 €
  • Etudiants Conservatoires Art de la parole 5 €
  • Vrije toegang