Tentoonstelling La collection du MADmusée vue par Alain Platel

Van28/01 tot05/03/2016 Salle des pieds Légers

Het MADmusée wordt door het Théâtre de Liège uitgenodigd.

Het MADmusée ligt in het midden het de Parc d’Avroy in Luik en werd door de vereniging Créahm (Créativité et handicap mental) vzw opgericht. Het stelt een unieke collectie voor, die deel van het veld van de “Art brut” uitmaakt. De tentoonstellingslocatie van het MADmusée is aan het transformeren. Dat geeft het museum de gelegenheid tentoonstellingen buiten zijn lokalen te organiseren en zijn specifieke werk naar andere locaties en andere publiekstype te openen. Het theater en het museum hebben uit een wederzijdse nieuwsgierigheid ontmoet: ze hebben dezelfde kunstige werkwijze die zich in de werkelijkheid wil verankeren en ze willen beide hun werk met alle publiekstypen delen.

Alain Platel is een in Gent geboren Belgische choreograaf en regisseur en de stichter van de compagnie Les Ballets C de la B.

Voor zijn producties werkt hij met professionele en amateurkunstenaars.

Tijdens zijn opleiding interesseert Alain Platel zich in het sensorische en emotionele universum van personen die aan een handicap of psychische problemen lijden.
Herhaalde en vaak ijdele bewegingen worden dikwijls door de choreograaf vertolkt als een uitdrukking van onuitdrukbare dingen. Daarom heeft hij enthousiast op de uitnodiging van het MADmusée geantwoord en heeft zijn oogpunt op de collectie gesteld, met de commissaris Pierre Muylle.

Die tentoonstelling maakt deel van het festival Pays de Danses uit.

Vernissage 28.01.16 – 18:00

Toegangbaar tijdens de openingsuren van het bespreekbureau

Van dinsdag tot zaterdag, van 12u tot 18u + op zondag

De pedagogische dienst stelt meerdere bezoekkeuzen voor individuelen, scholen, verenigingen, enz. voor…Activiteiten kunnen ook in scholen worden georganiseerd!

Aarzel niet met ons contact op te nemen: anne-sophie@madmusee.be

MADmusée : info@madmusee.be –www.madmusee.be – 04 222 32 95