2020-2021

Iedere dag van dit lange intermezzo hebben we aan u moeten denken, nadat we onze deuren moesten sluiten middenin het seizoen. We dachten dan aan uw warmte, uw enthousiasme en we hoopten dat u en uw naasten in goede gezondheid verkeerden.

Maar tegelijkertijd hebben we ook jullie terugkeer voorbereid, door structurele inrichtingen en onthaalfaciliteiten te voorzien voor een optimale bescherming van jullie gezondheid, om zo te anticiperen op de genomen maatregelen die we zo strikt mogelijk zullen toepassen. Ons seizoen heeft natuurlijk vertraging opgelopen en zal pas in oktober van start kunnen gaan. Een nieuw seizoen, dat betekent ook een visuele ingeving, waar de fotografe Marie-Françoise Plissart jaar na jaar voor zorgt. We hebben gekozen voor deze afbeelding uit andere oorden, –, poëtisch, solidair en toekomstgericht. Ze is ook doordrenkt van een zekere utopie, en vergezeld door de volgende bijzonder mooie zin van de Zuid-Koreaanse schrijfster Han Kang:

“Er zijn zoveel bloemen daarginds, daar waar het licht is, waarom wandel je in de duisternis?”.

We kunnen u nu al de nieuwe creaties van de volgende kunstenaars-gezelschappen aankondigen: Maggy Jacot & Axel De Booseré, Claude Shmitz en Selma Alaoui; dans met optredens van Ousmane Sy, Marlene Monteiro Freitas en Thomas Hauert; uitlichting van het werk van de Portugese regisseur Tiago Rodrigues, de knallende theatervoorstelling van de Italiaanse artieste Gaia Saitta, … en natuurlijk de festivals IMPACT, Corps de Textes en Émulation, gewijd aan de nieuwe generatie regisseurs van de Federatie Wallonië-Brussel.

We kijken enorm uit naar uw komst!

Serge Rangoni en het hele team van het Théâtre de Liège