Affordable Solution for Better Living

Théo Mercier & Steven Michel {Paris/Brussels}
15/02/2020
  • Duur: 70'
  • Plaats : Salle de l’Œil vert

In deze voorstelling, die op de Dansbiënnale van Venetië in 2019 werd bekroond met de Zilveren Leeuw, combineert beeldend kunstenaar en regisseur Théo Mercier zijn kunnen met dat van danser en choreograaf Steven Michel. Deze laatste plaats een hybride wezen op het toneel, dat zijn levensruimte zo organiseert, dat hij ermee samenvloeit. De danser lijkt zich ‘als een kit’ te bewegen net zoals het decor dat is samengesteld uit meubilair van een iconisch Zweeds merk, het symbool van schoonheid voor iedereen. Door een commercieel systeem om te zetten in een choreografisch werk, wil de solo het genormaliseerde lichaam, de voorgeschreven levensstijl en een zekere illusie van vrijheid aangeboden door de grote commerciële machten in vraag stellen. Afgestemd op een tekst van Jonathan Drillet, legt deze uitvoering een bom onder de uniformering van het interieur van de moderne mens. Een ondefinieerbaar moment tussen een gevild lichaam en een stereotype design in, tussen klucht en angst.

Kalender

Datum Uur
zaterdag 15 februari 20:00

Tarifs

  • Tarif plein 15 €
  • 65 ans et + Professeurs Fédération W-B Groupe 10 pers. min. 15 €
  • - 30 ans Demandeurs d’emploi Professionnels du spectacle 9 €
  • Abonnement à partir de 3 spectacles 15 €
Reserveer

Distributies

Conception, chorégraphie et scénographie Théo Mercier et Steven Michel
Interprétation Steven Michel
Création sonore Pierre Desprats
Texte Jonathan Drillet
Avec les voix de Fanny Santer et Jonathan Drillet
Création lumière Eric Soyer
Conception des costumes Théo Mercier et Steven Michel
Réalisation des costumes Dorota Kleszcz
Régie générale François Boulet
Production Nanterre-Amandiers, Centre Dramatique National apap – Performing Europe 2020 – avec le soutien du Programme Culture de l’Union Européenne
Coproduction Bonlieu Scène nationale Annecy en collaboration avec workspacebrussels / Life Long Burning, avec le soutien de Programme Culture de l’Union européenne
Diffusion Nanterre-Amandiers en collaboration avec Art Happens – Sarah De Ganck Remerciements Actoral – Festival international des arts et des écritures contemporaines & Montévidéo, Créations Contemporaines – Atelier de Fabrique Artistique, La ménagerie de verre, CAMPO, Gand (Belgique), Jean-Paul Lespagnard. Dans le cadre d’EXTRA, avec le soutien de l’Institut Français et du Service de Coopération et d’Action Culturelle de l’Ambassade de France en Belgique.

 

Beurzen

Figures, figures, figures

22.09.2023 30.06.2024
Théâtre de Liège
Dans

Dervish

24.08.2024
Salle de la Grande Main
De wervelende bewegingen van de beroemde draaiende derwisjen, gemoderniseerd door de passie van Ziya Azazi in een flamboyante voorstelling.
Dans

Detours Cyphers 2024

31.08.2024
Parc de la Boverie
Een evenement gewijd aan de urban dance dat de stad en haar artiesten in de schijnwerpers zet.
Theater

L'Arbre à clous

22.09.2024 04.10.2024
Salle de l'Œil vert
A votive vigil inspired by an ancient Walloon tradition still alive today, which reactivates the powers of our imaginations.
Theater

Le Garage inventé

22.09.2024 28.09.2024
Salle de la Grande Main
A dreamlike fable, bordering on thriller, whose strangeness disrupts the narrative to better question the fabrication of stories.
Theater

Merveille

02.10.2024 04.10.2024
La Cité Miroir
De reis van een vrouw van oneindige moed, bereid om alle gevaren te trotseren om haar kind te beschermen en haar eigen huid te redden.