Golem

Julien Carlier & Mike Sprogis {Brussels}
20/02/2020
  • Duur: 45'
  • Plaats : Centre Culturel de Chênée

Coprésentation CC Chênée

Golem is een dialoog tussen twee artiesten met verschillende disciplines en leeftijden, opgezet als een soort spiegel die hun parcours vervormt. Mike Sprogis is beeldhouwer. Julien Carlier is een modern danser, gek op breakdance,
dat hij interpreteert in een punctueel werk van langzame en vloeibare bewegingen. Dit alles in een vernieuwende choreografische beeldtaal. De een ziet in de dans een vluchtig beeldhouwwerk in beweging; de ander ziet in de bewegingen van de beeldhouwer en zijn materiaal een inspirerende dans. De klei, die op het toneel wordt bewerkt, leidt tot verwarring tussen het onbeweeglijke en het levende. De klei, die tot man wordt gevormd en de man, die op sommige momenten de indruk geeft van levenloos materiaal. In de artistieke samensmelting van beide bewegingen, waarvoor een intensieve fysieke inzet nodig is, wil het stuk ons vertellen over de tijd, die verstrijkt en een marteling is voor het lichaam en de geest. Organisch en gevoelig..

Kalender

Datum Uur
donderdag 20 februari 20:00

Tarifs

  • Tarif plein 15 €
  • 65 ans et + Professeurs Fédération W-B Groupe 10 pers. min. 15 €
  • - 30 ans Demandeurs d’emploi Professionnels du spectacle 9 €
  • Abonnement à partir de 3 spectacles 15 €
Reserveer

Distributies

Chorégraphie Julien Carlier Interprétation Julien Carlier, Mike Sprogis Musique et conseils artistiques Simon Carlier Conseils artistiques et dramaturgiques Fanny Brouyaux Création lumière Frédéric Vannes Scénographie Justine Bougerol. Golem est un projet créé avec le soutien de la Fédération Wallonie-Bruxelles / Service Danse Avec les soutiens de Charleroi danse, d’Ultima-Vez, du KVS, du Centre Culturel Jacques Franck, du Centre Culturel de Namur et du Grand Studio.

Beurzen

Figures, figures, figures

22.09.2023 30.06.2024
Théâtre de Liège
Dans

Dervish

24.08.2024
Salle de la Grande Main
De wervelende bewegingen van de beroemde draaiende derwisjen, gemoderniseerd door de passie van Ziya Azazi in een flamboyante voorstelling.
Dans

Detours Cyphers 2024

31.08.2024
Parc de la Boverie
Een evenement gewijd aan de urban dance dat de stad en haar artiesten in de schijnwerpers zet.
Theater

L'Arbre à clous

22.09.2024 04.10.2024
Salle de l'Œil vert
A votive vigil inspired by an ancient Walloon tradition still alive today, which reactivates the powers of our imaginations.
Theater

Le Garage inventé

22.09.2024 28.09.2024
Salle de la Grande Main
A dreamlike fable, bordering on thriller, whose strangeness disrupts the narrative to better question the fabrication of stories.
Theater

Merveille

02.10.2024 04.10.2024
La Cité Miroir
De reis van een vrouw van oneindige moed, bereid om alle gevaren te trotseren om haar kind te beschermen en haar eigen huid te redden.