sspeciess

Daniel Linehan {Brussels}
4/02/2020
  • Duur: inconnue
  • Plaats : Salle de la Grande Main

Door de beschuldigende klimaatdiscussies om te draaien, put choreograaf Daniel Linehan, een in Brussel wonende Amerikaan, zijn inspiratie uit het filosofische gedachtegoed van Timothy Morton. Vijf dansers, waaronder de radiante Linehan zelf, delen het toneel met een resonerende schepper om de mens in vraag te stellen, niet wat betreft zijn hegemonie die de oorzaak is van onze ecologische problematiek, maar wat betreft zijn onderlinge afhankelijkheid met de andere diersoorten. Geleid door begrippen als samenleven en symbiose, vult ieder toneeleffect – bewegingen, geluid, licht, scenografie en kostuums – beurtelings de ruimte alvorens langzaam te verdwijnen. De dans accentueert de kwetsbaarheid van harmonie in het kader van een continuüm en vindt een evenwicht tussen de natuurlijke vloeibaarheid en onbeweeglijkheid, de rigiditeit van een geschreven choreografie en improvisatie, solidariteit en eenzaamheid, tussen de eeuwige beweging van opkomst en verdwijning. Een hereniging met de levende materie!

Kalender

Datum Uur
dinsdag 4 februari 20:00

Tarifs

  • Tarif plein 20 €
  • 65 ans et + Professeurs Fédération W-B Groupe 10 pers. min. 18 €
  • - 30 ans Demandeurs d’emploi Professionnels du spectacle 11 €
  • Abonnement à partir de 3 spectacles 16 €
Reserveer

Distributies

Concept et chorégraphie Daniel Linehan
Création et interprétation Gorka Gurrutxaga Arruti, Anneleen Keppens, Daniel Linehan, Victor Pérez Armero, Michael Schmid, Louise Tanoto
Dramaturgie Alain Franco
OEil extérieur Michael Helland
Scénographie 88888
Costumes Frédéric Denis
Lumière Gregory Rivoux
Son Michael Schmid & Raphaël Hénard
Production Hiatus / Bruxelles
Coproduction deSingel International Arts Campus (Antwerp), Centre chorégraphique national d’Orléans
Résidences deSingel International Arts Campus (Antwerp), STUK (Leuven), Centre chorégraphique national d’Orléans, Cultuurhuis de Warande (Turnhout), Kaaitheater (Brussel), CC de Factorij (Zaventem)
Représentant international Damien Valette (Paris) Daniel Linehan, Hiatus est Creative Associate au deSingel Campus International des Arts et est soutenu par les autorités flamandes.

Beurzen

Figures, figures, figures

22.09.2023 30.06.2024
Théâtre de Liège
Dans

Dervish

24.08.2024
Salle de la Grande Main
De wervelende bewegingen van de beroemde draaiende derwisjen, gemoderniseerd door de passie van Ziya Azazi in een flamboyante voorstelling.
Dans

Detours Cyphers 2024

31.08.2024
Parc de la Boverie
Een evenement gewijd aan de urban dance dat de stad en haar artiesten in de schijnwerpers zet.
Theater

L'Arbre à clous

22.09.2024 04.10.2024
Salle de l'Œil vert
A votive vigil inspired by an ancient Walloon tradition still alive today, which reactivates the powers of our imaginations.
Theater

Le Garage inventé

22.09.2024 28.09.2024
Salle de la Grande Main
A dreamlike fable, bordering on thriller, whose strangeness disrupts the narrative to better question the fabrication of stories.
Theater

Merveille

02.10.2024 04.10.2024
La Cité Miroir
De reis van een vrouw van oneindige moed, bereid om alle gevaren te trotseren om haar kind te beschermen en haar eigen huid te redden.