sspeciess

De4/02/2020 Salle de la Grande Main

Daniel Linehan {Brussels}

Door de beschuldigende klimaatdiscussies om te draaien, put choreograaf Daniel Linehan, een in Brussel wonende Amerikaan, zijn inspiratie uit het filosofische gedachtegoed van Timothy Morton. Vijf dansers, waaronder de radiante Linehan zelf, delen het toneel met een resonerende schepper om de mens in vraag te stellen, niet wat betreft zijn hegemonie die de oorzaak is van onze ecologische problematiek, maar wat betreft zijn onderlinge afhankelijkheid met de andere diersoorten. Geleid door begrippen als samenleven en symbiose, vult ieder toneeleffect – bewegingen, geluid, licht, scenografie en kostuums – beurtelings de ruimte alvorens langzaam te verdwijnen. De dans accentueert de kwetsbaarheid van harmonie in het kader van een continuüm en vindt een evenwicht tussen de natuurlijke vloeibaarheid en onbeweeglijkheid, de rigiditeit van een geschreven choreografie en improvisatie, solidariteit en eenzaamheid, tussen de eeuwige beweging van opkomst en verdwijning. Een hereniging met de levende materie!

Concept et chorégraphie Daniel Linehan
Création et interprétation Gorka Gurrutxaga Arruti, Anneleen Keppens, Daniel Linehan, Victor Pérez Armero, Michael Schmid, Louise Tanoto
Dramaturgie Alain Franco
OEil extérieur Michael Helland
Scénographie 88888
Costumes Frédéric Denis
Lumière Gregory Rivoux
Son Michael Schmid & Raphaël Hénard
Production Hiatus / Bruxelles
Coproduction deSingel International Arts Campus (Antwerp), Centre chorégraphique national d’Orléans
Résidences deSingel International Arts Campus (Antwerp), STUK (Leuven), Centre chorégraphique national d’Orléans, Cultuurhuis de Warande (Turnhout), Kaaitheater (Brussel), CC de Factorij (Zaventem)
Représentant international Damien Valette (Paris) Daniel Linehan, Hiatus est Creative Associate au deSingel Campus International des Arts et est soutenu par les autorités flamandes.

Praktisch

inconnue
  • 20:00 mardi 04 février
Salle de la Grande Main Open de kaart Verberg de kaart
Laden van de kaart...
  • Tarif plein 20 €
  • 65 ans et + Professeurs Fédération W-B Groupe 10 pers. min. 18 €
  • - 30 ans Demandeurs d’emploi Professionnels du spectacle 11 €
  • Abonnement à partir de 3 spectacles 16 €
Boeken