Sweet Sixteen

De15/01/2024

Auteur & Metteur en scène
Casper Vandeputte / Alex Lorette / Berdine Nusselder

Na het succes in 2017 van Nadia, een kort toneelstuk van Daniel Van Klaveren over extremisme en radicalisering, opgevoerd en begeleid voor middelbare schoolklassen, vernieuwt het Théâtre de Liège deze aanpak met het pedagogisch project Sweet Sixteen.

Het originele stuk werd in 2019 geschreven door de Nederlandse auteur Casper Vandeputte voor de Toneelmakerij in Amsterdam. Het gaat over de gevoelige kwestie van zelfmoord onder tieners. Na het succes in Nederlandse scholen, met meer dan 180 voorstellingen in klaslokalen, biedt het Théâtre de Liège een Franstalige versie aan, vertaald door de Belgische auteur Alex Lorette. De productie van Berdine Nusselder volgt het oorspronkelijke proces: een voorstelling in de klas gevolgd door een uur van discussie en activiteiten onder leiding van de bemiddelingsteams van het Théâtre de Liège, de artiesten en specialisten in psychosociale hulpverlening.

 

Avec Eva Papageorgiou et Aloula Watel
Texte Casper Vandeputte
Traduction française Alex Lorette
Mise en scène Berdine Nusselder
Construction des décors Ateliers du Théâtre de Liège
Coproduction Théâtre de Liège et DC&J Création
Soutien Centre des Arts Scéniques, Tax Shelter du Gouvernement fédéral de Belgique, Inver Tax Shelter, Wallonie-Bruxelles Enseignement