Librairie Thalie

Oude en moderne boeken

Verkoop – Aankoop – Expertise

 

Boekhandel Thalie

In het prachtig gerestaureerde gebouw van de ‘Société libre d’Émulation’ dat sinds 2013 onderdak biedt aan het Théâtre de Liège opende Boekhandel Thalie in september 2013 de deuren; een unieke verzameling oude boeken en documenten in het hartje van de Vurige Stede.

De inplanting van een boekhandel met oud en nieuw materiaal onder het dak van een cultuurtempel gewijd aan theater en moderne dans nodigt uit tot beleving, verrassing, bekoring en emotie. Uit dit Belgisch, en wellicht Europese unicum ontstaat een harmonieuze dialoog tussen een multidimensionaal universum dat resoluut focust op het heden en een plek waar schrijvers, kunstenaars en creatieve geesten van weleer op hun eigen manier het hedendaagse individu neerzetten.

 

Boekhandel Thalie wil zijn klanten een keur aan oude en moderne boeken aanbieden die alle kennisdomeinen omvatten, evenwel met een specialisatie in de literaire en artistieke stromingen van de 19e en 20e eeuw.

 

Om het kieskeurige publiek tegemoet te komen, selecteert boekhandel Thalie zeldzame en waardevolle exemplaren, originele bibliofiele uitgaven, geïllustreerde boeken in kleine oplage van de hand van vermaarde illustratoren en/of kunstenaars, gesigneerde werken, documenten, kunstwerken, brieven, manuscripten en foto’s van heren en dames die hun sporen hebben verdiend, en nog steeds verdienen, in de artistieke en literaire geschiedenis uit deze cultureel rijke periode.

 

Boekhandel Thalie wenst u alvast een schitterend theaterseizoen. Breng ons gerust een bezoek en laat u verrassen door ons aanbod!

 

 

“Le présent est fait de déformations du passé et d’ébauches imprécises de l’avenir. Et quoi qu’on fasse, le présent n’est jamais qu’une vaste et bruyante fabrique du passé.” 

Pierre Reverdy, Le Livre de mon bord, Paris, Mercure de France, 1948

Librairie Thalie
Place du 20-Août 16/003 – 4000 Liège
Tél.+32 (0) 497 700 099
info@librairiethalie.be

www.librairiethalie.be

 

J'accuse