Grensoverschrijdende initiatieven

RegioThéâtre o RegioDanse wordt Get the Buzz Sinds enkele decennia is de ruimte van de Euregio Maas-Rijn bevordert de grensoverschrijdende samenwerking tussen Luik, Maastricht, Hasselt en Eupen.

Om te helpen bij het opbouwen van een gemeenschappelijke culturele ruimte euregionale, met een echte identiteit, te verbeteren mobiliteit en openbare werken, het Theater van Luik, de Maastricht Theater aan het Vrijthof, het cultuurcentrum Hasselt en Chudoscnik eupen Sunergia verenigen in een kunstproject, eerder door het grensoverschrijdende programma Interreg IV.

Onlangs omgedoopt Verkrijg de Buzz, wordt deze overeenkomst op basis van een collectieve choreografische en theatrale seizoen, ontwikkeld door alle partners. U zult het in onze brochure hebben ontdekt.

Zorg dat de Buzz de blijvende banden tussen vier belangrijke locaties consolideert. En met een innovatieve artistieke aanbod in Euregio, werk aan de taalkundige, culturele en geografische grenzen die er bestaan ​​tussen de regering van de regio’s die betrokken zijn bij het project te verminderen.

Seizoen 23-24 :
Le chant des ruines Compagnie Michèle Noiret 19/10/23 cultuurcentrum, Hasselt
Comme un Symbole / Pode Ser / C’est toi qu’on adore Leila K et Alexandre Fandard 1/11/23  AINSI, Maastricht
Piano works Debussy Voetvolk / Lisbet Gruwez & Claire Chevallier 20/01/24  cultuurcentrum, Hasselt
Klytaimnḗstra Eschyle, Ted Hughes, Gustav Ernst / STAN & Olympique Dramatique 14/05/2024 cultuurcentrum, Hasselt