Belgian rules / Belgium Rules

Jan Fabre / Troubleyn {Antwerp}
13/02/2018 14/02/2018
  • Duur: 210'
  • Plaats : Salle de la Grande Main

Ontstaan uit een verrassing en voorzien van een grijze hemel, drietalig, koninklijk en federaal, herbergt België een dapper volk dat fier is op zijn gebrek aan fierheid. Doordrongen van bureaucratie, krioelt dit confettiland van speelse subversievelingen en vreedzame anarchisten. Niet echt verzot op dwazen die paleizen en kabinetten najagen, lappen ze regels en protocol aan hun laars om hun dwaasheid teniet te doen. De Belg geniet van het leven, hij eet, hij drinkt en geniet ervan zijn buik rond te eten en van de baksteen in zijn maag. Hij hangt een ironisch radicaal geloof aan, draagt het compromis hoog in het vaandel, en versiert tuinen en kerkhoven met een legendarische lelijkheid. Hij houdt van voetbal en is dol op carnaval. Feesten vormt het tegengif voor alle kwalen die hem tarten. De Antwerpse iconoclast Jan Fabre ontplooit zijn veelvormige kunst in een ode aan zijn complexe en gekke land. De kledingateliers van het Théâtre de Liège hebben een ongelooflijk bataljon aan kostuums vervaardigd, waarmee de schitterende bezetting van dit grappige tafereel wordt uitgedost.

Kalender

Datum Uur
dinsdag 13 februari 19:00
woensdag 14 februari 19:00

Tarifs

  • Tarif plein 25 €
  • 65ans et+ 19 €
  • -30ans 8 €
  • Abo 5 spectacles 15 €
Reserveer

Distributies

Concept et mise en scène Jan Fabre

Texte Johan de Boose

Interprétation Annabelle Chambon, Cédric Charron, Tabitha Cholet, Anny Czupper, Conor Thomas Doherty, Stella Höttler, Ivana Jozic, Gustav Koenigs, Mariateresa Notarangelo, Çigdem Polat, Annabel Reid, Merel Severs, Ursel Tilk, Kasper Vandenberghe, Andrew James Van Ostade

Musique Raymond van het Groenewoud (Belgian Rules en Vlaanderen Boven/Wallonie d’abordet Andrew Van Ostade (autres compositions)

Dramaturgie Miet Martens

Assistante à la dramaturgie Edith Cassiers

Costumes Kasia Mielczarek, Jonne Sikkema

Réalisation des costumes Ateliers du Théâtre de Liège

Technicien en chef André Schneider

Technique Wout Janssens

Stagiaire assistante à la mise en scène Nina Certyn

Stagiaire P.U.L.S. Timeau De Keyser Stagaire

Stagiaire costume Monika Nyckowska

Chargé de production Sebastiaan Peeters

Régisseur lumière Wout Janssens

Régisseurs plateau Randy Thielemans, Kevin Deckers

Régisseur son Howard Deckers

Production Troubleyn/Jan Fabre

Coproduction ImpulsTanz Vienna International Dance Festival, Napoli Teatro Festival, Théâtre de Liège, Concertgebouw Brugge

Beurzen

Figures, figures, figures

22.09.2023 30.06.2024
Théâtre de Liège
Dans

Dervish

24.08.2024
Salle de la Grande Main
De wervelende bewegingen van de beroemde draaiende derwisjen, gemoderniseerd door de passie van Ziya Azazi in een flamboyante voorstelling.
Dans

Detours Cyphers 2024

31.08.2024
Parc de la Boverie
Een evenement gewijd aan de urban dance dat de stad en haar artiesten in de schijnwerpers zet.
Theater

L'Arbre à clous

22.09.2024 04.10.2024
Salle de l'Œil vert
A votive vigil inspired by an ancient Walloon tradition still alive today, which reactivates the powers of our imaginations.
Theater

Le Garage inventé

22.09.2024 28.09.2024
Salle de la Grande Main
A dreamlike fable, bordering on thriller, whose strangeness disrupts the narrative to better question the fabrication of stories.
Theater

Merveille

02.10.2024 04.10.2024
La Cité Miroir
De reis van een vrouw van oneindige moed, bereid om alle gevaren te trotseren om haar kind te beschermen en haar eigen huid te redden.