(Elle) retient

Olga de Soto {Brussels}
08/02/2018 09/02/2018
  • Duur: 55'
  • Plaats : Salle de l’Œil vert

Jarenlang volgde Olga de Soto dansers en toeschouwers van één van de basiswerken van de geschiedenis van de dans die de opkomst van het fascisme aanklaagt, La Table verte van Kurt Jooss (1932). In de rol van geschiedkundige verzamelt de Spaanse danseres en choreografe die gevestigd is in Brussel, getuigenissen en archieven die haar tot duizenden zijsporen hebben gebracht. Uit dat onderzoek kwamen twee stukken voort, Une Introduction en Débords. Hier besteedt ze aandacht aan de ontmoeting, het menselijke, haar persoonlijke geschiedenis en aan de sporen die haar duizelingwekkende zoektocht heeft nagelaten op haar lichaam, haar verbeelding, op haar dans die bijna overschaduwd werd door het onderzoek. Ze eigent zich de scène weer toe en creëert een episch, politiek verhaal dat niet verstoken blijft van humor. Met een oneindig sierlijke dans, met het woord, houvast voor de kennis en hefboom voor emotie, en met een ontwapenende eenvoud, bezorgt ze ons een solo van een uitzonderlijke schoonheid.

Kalender

Datum Uur
donderdag 8 februari 19:00
vrijdag 9 februari 19:00

Tarifs

  • Tarif plein 12 €
  • 65ans et+ 8 €
  • -30ans 8 €
  • Abo 5 spectacles 8 €
Reserveer

Distributies

Conception, chorégraphie, texte, documentation, montage et interprétation Olga de Soto

Création éclairages Philippe Gladieux

Régie éclairages Philippe Gladieux ou Geni Diez

Son Mathieu Farnarier

Régie son et vidéo Eric Desjeux ou Benoît Pelé

Scénographie Olga de Soto

Construction de la scénographie Daniel Huard

Avec les voix de (par ordre d’apparition) Olga de Soto, Edith del Campo, Ann Hutchinson Guest, Christian Holder, Marina Grut, Jacqueline Challet-Haas, Philip Lansdale, Joan Jara, Toer Van Schayk, Fernando García, Juan Allende Blin, Nora Salvo, Gerd Zacher, Jeanne Brabants, Michelle Nadal, Fernando Beltramí, Hanns Stein

 

Chargés de production & diffusion Jill De Muelenaere et Claude Véron

Production Niels Production

Coproduction Charleroi danse, Pôle Sud / Centre de Développement Chorégraphique (Strasbourg), Le Phare / Centre Chorégraphique National du Havre Haute Normandie (Le Havre)

Avec le soutien de la Fédération Wallonie-Bruxelles / Service Danse

Résidence de création Pôle Sud (Strasbourg), Le Phare (Le Havre), La Raffinerie / Centre Chorégraphique de la Fédération Wallonie-Bruxelles (Bruxelles), Centro de las Artes (San Luis Potosí, MEX).

Beurzen

Figures, figures, figures

22.09.2023 30.06.2024
Théâtre de Liège
Theater

Punch Live

31.05.2024
Salle de l'Œil vert
Een concert dat een stem geeft aan deze tieners in volle metamorfose.