Tentoonstelling Eric Derkenne

Van27/09 tot10/12/2015 Salle des pieds Légers

Het MADmusée wordt door het Théâtre de Liège uitgenodigd.

Het MADmusée wordt door het Théâtre de Liège uitgenodigd.

Het MADmusée ligt in het midden van het Parc d’Avroy in Luik en werd door de vereniging Créahm (Créativité et handicap mental) vzw opgericht. Het stelt een unieke collectie voor, die deel van het veld van de “Art brut” uitmaakt. De tentoonstellingslocatie van het MADmusée is aan het transformeren. Dat geeft het museum de gelegenheid tentoonstellingen buiten zijn lokalen te organiseren en zijn specifieke werk naar andere locaties en andere publiekstypen te openen. Het theater en het museum hebben uit een wederzijdse nieuwsgierigheid ontmoet: ze hebben dezelfde kunstige werkwijze die zich in de werkelijkheid wil verankeren en ze willen beide hun werk met alle publiekstypen delen.

 

Eric Derkenne (Stavelot, 1960-2014) heeft 15 jaren lang bij het atelier La « S » Grand Atelier in Vielsalm gewerkt. Hij leed aan trisomie en kon niet spreken.

Eerst heeft hij op kleurige en grote formaten gewerkt en in de loop der jaren, heeft hij met Bic-pennen als enige tool een precieze en onveranderlijke methode gecreëerd: door een netwerk van (concentrische of niet) cirkels en serpentines te tekenen, heeft hij enigmatische portreten geschetst. Dit langzame werk doet Eric Derkenne ijverig want het vindt zin in de herhaling van vormen.

Vernissage op zondag 27.09 om 13u00

Die tentoonstelling werd in de Galerie abcd in Parijs (Frankrijk) en dan in de Collection de l’Art Brut in Lausanne (Zwitserland) gehouden. Die wordt door Gustavo Giacosa, onafhankelijke commissaris, acteur en regisseur georganiseerd.

 

De pedagogische dienst stelt meerdere bezoekkeuzen voor individuelen, scholen, verenigingen, enz. voor…Activiteiten kunnen ook in scholen worden georganiseerd!

Aarzel niet met ons contact op te nemen : anne-sophie@madmusee.be

MADmusée : info@madmusee.be : www.madmusee.be – 04 222 32 95

 

dandoy

Praktisch

Salle des pieds Légers Open de kaart Verberg de kaart
Laden van de kaart...
  • Vrije toegang