Festival Pays de Danses

Sixième édition
28/01/2016 20/02/2016
  • Plaats : Théâtre de Liège

Zesde editie

Paul Valéry heeft geschreven: « Dansen: een soort dronkenschap, van de traagheid naar de delirium, van een soort mystiek opgeven naar een soort woede.”

Dit mengsel van emoties zal bij de prestigieuze Festival Pays de Danses voorgesteld worden. Na de voorstelling in het Théâtre de Liège zal het ’s winters naar de culturele centra in de Luikse provincie, de Vlaamse en Nederlandse Limburgs en de Duitstalige gemeenschap vertrekken, als verbindingstreepje tussen drie taalgemeenschappen. Voor zijn zesde editie is de Festival de afspraak van de internationale hedendaagse dans en een uniek platform voor de kunstenaars van de Fédération Wallonie-Bruxelles geworden. Daar drukken de dansers met hun kunst hun opinie over de wereld uit. Je kan het uitstekende programma in een aparte brochure zien.

Intussen kondigen we aan dat het is de indrukwekkende choreograaf Ohad Naharin, Israëli haantje-de-voorste van hedendaagse dans, en de Batsheva Dance Company, die het Festival openen pas nadat ze op het toneel van de Opéra de Paris zijn opgekomen. Ze zullen Three, het sleutelstuk van hun repertoire voorstellen.

Hier is ander goed nieuws: het festival zal door de grandioze Bueno Aires TANGO worden afgesloten, waarbij de beste tangodansers ter wereld, zeven referentiemusici en de zanger Juan Pablo Villarreal behoren.

Humor, tradities en acrobatiek met een grand finale!

Wat een emotie!

De programmering

 

 

Kalender

Datum Uur
donderdag 28 januari 18:00

Distributies

In samenwerking met Centres culturels de Chênée, de Liège – Les Chiroux, d’Engis, de Huy, de Verviers, le cultuurcentrum Hasselt, le Theater aan het Vrijthof de Maastricht (NL), l’Orchestre Philharmonique Royal de Liège et le MNEMA.

regiotheatredanse    wbi

Beurzen

Figures, figures, figures

22.09.2023 30.06.2024
Théâtre de Liège
Dans

Dervish

24.08.2024
Salle de la Grande Main
De wervelende bewegingen van de beroemde draaiende derwisjen, gemoderniseerd door de passie van Ziya Azazi in een flamboyante voorstelling.
Dans

Detours Cyphers 2024

31.08.2024
Parc de la Boverie
Een evenement gewijd aan de urban dance dat de stad en haar artiesten in de schijnwerpers zet.
Theater

L'Arbre à clous

22.09.2024 04.10.2024
Salle de l'Œil vert
A votive vigil inspired by an ancient Walloon tradition still alive today, which reactivates the powers of our imaginations.
Theater

Le Garage inventé

22.09.2024 28.09.2024
Salle de la Grande Main
A dreamlike fable, bordering on thriller, whose strangeness disrupts the narrative to better question the fabrication of stories.
Theater

Merveille

02.10.2024 04.10.2024
La Cité Miroir
De reis van een vrouw van oneindige moed, bereid om alle gevaren te trotseren om haar kind te beschermen en haar eigen huid te redden.