La Valse

Raimund Hoghe {Dusseldorf}
30/01/2018
  • Duur: 180' met pauze
  • Plaats : Salle de la Grande Main

Uitgevoerd op het podium door de Belgische pianist Guy Vandromme, valt de harmonie van La Valse van Maurice Ravel uiteen, overgaand van speelse motieven in donkere bewegingen, om te verwijzen naar het verwoestende karakter van de oorlog destijds. Raimund Hoghe, voormalig toneelschrijver voor Pina Bausch die choreograaf werd, laat er migranten, vluchtelingen en overlevenden van alle menselijke wreedheden opkomen. Prachtig zetten de dansers de zang van hun eenzaamheid sierlijk neer in de ruimte met allerlei variaties op de wals. Het stuk schetst met talrijke fragmenten die zachtjesaan samenhang krijgen, een beeld van Europa waar de tragedies van de vorige eeuw een verontrustende weerklank vinden in die van onze tijd. Raimund Hoghe staat op de affiche van het festival van Avignon 2018 met een nieuwe creatie, en zorgt ervoor dat we het verleden door de aderen voelen stromen bij de hedendaagse onrust. De bewegingen sieren zich dus met de elegantie van de wanhoop.

Kalender

Datum Uur
dinsdag 30 januari 20:00

Tarifs

  • Plein tarif 20 €
  • 65ans et + 15 €
  • -30ans 8 €
  • Abo 5 spectacles 10 €
Reserveer

Distributies

Conception, chorégraphie et scénographie Raimund Hoghe

Collaboration artistique Luca Giacomo Schulte

Interprétation Marion Ballester, Ji Hye Chung, Emmanuel Eggermont, Raimund Hoghe, Luca Giacomo Schulte, Takashi Ueno, et l’artiste invitée Ornella Balestra

Piano Guy Vandromme

Lumières Raimund Hoghe, Amaury Seval

Son Nicolás Kretz

Photographie Rosa Frank

Administration, production Mathieu Hillereau, Les Indépendances

Production Raimund Hoghe — Hoghe & Schulte GbR / Düsseldorf

Subventionné par Ministerium für Familie, Kinder, Jugend, Kultur und Sport des Landes Nordrhein-Westfalen, Kunststiftung NRW, Kulturamt der Landeshauptstadt Düsseldorf, Fonds Transfabrik – Fonds franco-allemand pour le spectacle vivant.

Avec le soutien du Teatro Municipal do Porto, le Centre national de danse contemporaine d’Angers, La ménagerie de verre de Paris dans le cadre de Studiolab, et tanzhaus nrw de Düsseldorf. Remerciements particuliers à agnès b. Paris.

 

Dans le cadre de Tour de Dance, en partenariat avec le Concertgebouw de Bruges qui présente le spectacle le 2/02/2018.

Beurzen

Figures, figures, figures

22.09.2023 30.06.2024
Théâtre de Liège
Dans

Dervish

24.08.2024
Salle de la Grande Main
De wervelende bewegingen van de beroemde draaiende derwisjen, gemoderniseerd door de passie van Ziya Azazi in een flamboyante voorstelling.
Dans

Detours Cyphers 2024

31.08.2024
Parc de la Boverie
Een evenement gewijd aan de urban dance dat de stad en haar artiesten in de schijnwerpers zet.
Theater

L'Arbre à clous

22.09.2024 04.10.2024
Salle de l'Œil vert
A votive vigil inspired by an ancient Walloon tradition still alive today, which reactivates the powers of our imaginations.
Theater

Le Garage inventé

22.09.2024 28.09.2024
Salle de la Grande Main
A dreamlike fable, bordering on thriller, whose strangeness disrupts the narrative to better question the fabrication of stories.
Theater

Merveille

02.10.2024 04.10.2024
La Cité Miroir
De reis van een vrouw van oneindige moed, bereid om alle gevaren te trotseren om haar kind te beschermen en haar eigen huid te redden.