Outwitting the Devil

Akram Khan Company {London}
30/01/2020
  • Duur: 60'
  • Plaats : cultuurcentrum, Hasselt

DANCE

EUREGIONAL OPENING PAYS DE DANSES

Een beroemde naam in de danswereld, de Engels-Bengaalse choreograaf Akram Khan vermengt kathak (een Noord-Indiase dans) met moderne techniek met een boeiend raffinement. Zijn choreografische taal is doorspekt van zoveel culturele invloeden, dat het een universele taal wordt. In ‘Outwitting the Devil’ baseert hij zich op een fragment uit De legende van koning Gilgamesj, een van de literaire meesterwerken uit het oude Mesopotamië. Al is hij diep onder de indruk van het natuurschoon van het cederwoud, dat hij, Gilgamesj, koning van Uruk en zijn ongetemde metgezel Enkidu doorkruisen, toch verwoesten ze het in de hoop onsterfelijk te worden, naar het voorbeeld van de goden. In een landschap van gedegradeerde goden, volgen scènes van een groot picturaal gehalte elkaar op, uitgevoerd door zes ervaren kosmopolitische dansers, die samen een gemeenschap van hoop vormen. Een groots artistiek gebaar over rituelen, het geheugen en de ontheiliging van de natuur.

BUS 18:30 THÉÂTRE DE LIÈGE

Kalender

Datum Uur
donderdag 30 januari 20:00

Tarifs

  • Single price 34 €
Reserveer

Distributies

Interprétation Ching-Ying Chien, Jasper Narvaez, Dominique Petit, James Vu Anh Pham, Mythili Prakash, Sam Asa Pratt Direction artistique et chorégraphie Akram Khan
Dramaturgie Ruth Little
Musique et son Vincenzo Lamagna
Lumière Aideen Malone
Scénographie Tom Scutt
Costumes Kimie Nakano
Texte Jordan Tannahill
Vidéo Maxime Dos
Collaboration artistique Mavin Khoo
Production Akram Khan Company
Coproduction Festival d’Avignon, Théâtre de Namur Centre scénique, Central Centre culturel de La Louvière, Théâtre de la Ville (Paris), Sadler’s Wells Theatre (Londres), La Comédie de Clermont-Ferrand Scène nationale, Colours International Dance Festival 2019 (Stuttgart)

Avec le soutien du Arts Council England, British Council
En partenariat avec France Médias Monde.

Beurzen

Figures, figures, figures

22.09.2023 30.06.2024
Théâtre de Liège
Dans

Dervish

24.08.2024
Salle de la Grande Main
De wervelende bewegingen van de beroemde draaiende derwisjen, gemoderniseerd door de passie van Ziya Azazi in een flamboyante voorstelling.
Dans

Detours Cyphers 2024

31.08.2024
Parc de la Boverie
Een evenement gewijd aan de urban dance dat de stad en haar artiesten in de schijnwerpers zet.
Theater

L'Arbre à clous

22.09.2024 04.10.2024
Salle de l'Œil vert
A votive vigil inspired by an ancient Walloon tradition still alive today, which reactivates the powers of our imaginations.
Theater

Le Garage inventé

22.09.2024 28.09.2024
Salle de la Grande Main
A dreamlike fable, bordering on thriller, whose strangeness disrupts the narrative to better question the fabrication of stories.
Theater

Merveille

02.10.2024 04.10.2024
La Cité Miroir
De reis van een vrouw van oneindige moed, bereid om alle gevaren te trotseren om haar kind te beschermen en haar eigen huid te redden.