Résonance Interactive

Van10/11 tot09/12/2017 Maison de la Science

Scénocosme/ Grégory Lasserre & Anaïs met den Ancxt

Vernissage 10/11/20:00

Accessible from Monday to Friday, from 9:00 to 12:30 and from 13:30 to 17:00

Weekends and public holidays, from 14:00 to 18:00

 

Automaten – kunst, wetenschap en machines

De wetenschappelijke kunstenaar of kunstzinnige wetenschapper, heeft door de geschiedenis heen kronkelige, gevaarlijke en soms poëtische experimentele wegen gevolgd. Digitale technologieën bieden door hybridisatie en innovatie de mogelijkheid om de grenzen van artistieke disciplines te verleggen. Deze tentoonstelling in het kader van het ‘Maison de la Science’ in Luik verkent de verschillende geprivilegieerde facetten door deze eenheden te kruisen en digitale kunst een relevante plaats te geven in de geschiedenis van de wetenschap en techniek. Een plaats tussen het tastbare en het pragmatische, tussen esthetiek en pedagogie, en tussen innovatie en prestaties.

Deze tentoonstelling toont een verzameling interactieve installaties van het kunstenaarsduo Scenocosme.

Scenocosme (Grégory Lasserre en Anaïs met den Ancxt) creëert al enkele jaren interactieve kunstwerken met een hybridisatie tussen natuurlijke en technologische elementen. Deze installaties stelt onze relatie met de (natuurlijke, sociale, technologische) omgeving op de proef door al onze zintuigen aan te spreken (zicht, tastzin, gehoor).

De installaties van Scenocosme stellen vragen bij de hele biologische dimensie van de digitale wereld, van fysiek tot numeriek, en van interfaces tot oppervlakken.